Տավարի կամ հորթի միսը շատ համեղ և օգտակարմսամթերք է, եթե որակը լավն է և չափի մեջ ենք օգտագործում։

 

 

Տավարի միսը շատ օգտակար է անեմիային ՝ սակավարյունության դեպքում։

 

Տավարի կամ հորթի միսը պարունակում է մեծ կանակությամբ երկաթ և օգտակար է ինֆեկցիոն հիվանդություններից, այրվածքից, մարմնական վնասվածքներից վերականգնվող հիվանդներին։

 

 

Սակայն այն չի կարելի շաբաթական 3 անգամից ավել ուտել, որովհետև կմեծանա ստամոքսի քաղցկեղի առաջացման ռիսկը։ 

 

Պետք է օրական 100 գրամ ուտել տավարի միս, որպեսզի օգհտակար լինի ՝ առանց վնասակար ազդեցությունների։

 

 

Գնելուց ուշադիր եղեք, որ այն շատ մուգ չլինի այլ բաց գույնի։

loading...