Տավարի կամ հորթի միսը շատ համեղ և օգտակարմսամթերք է, եթե որակը լավն է և չափի մեջ ենք օգտագործում։
Տավարի միսը շատ օգտակար է անեմիային ՝ սակավարյունության դեպքում։
Տավարի կամ հորթի միսը պարունակում է մեծ կանակությամբ երկաթ և օգտակար է ինֆեկցիոն հիվանդություններից, այրվածքից, մարմնական վնասվածքներից վերականգնվող հիվանդներին։
Սակայն այն չի կարելի շաբաթական 3 անգամից ավել ուտել, որովհետև կմեծանա ստամոքսի քաղցկեղի առաջացման ռիսկը։
Պետք է օրական 100 գրամ ուտել տավարի միս, որպեսզի օգհտակար լինի ՝ առանց վնասակար ազդեցությունների։
Գնելուց ուշադիր եղեք, որ այն շատ մուգ չլինի այլ բաց գույնի։
loading...