Ոսպով որ միայն հնարավոր է համեղ ապուրներ, ուտեստներ և փլավներ պատրաստել, նաև ոսպը ունի բուժիչ հատկություններ։

 

 

Պետք է հաճախակաի ոսպ ուտեք, քանի որ այն շատ օգտակար է։ Առաջին հերթին ոսպը օգտակար է ոսկորների մարության համար։

 

Պատահական չէ, որ կոտրվածքների ժամանակ հիվանդին շատ են ոսպով ճաշատեսակներ տալիս։ Ոսպը շատ օգտակար է սրտի համար։

 

 

Ոսպը շատ լավ է բարձր խոլեստերին և ճնշում ունեցողների համար։ 

 

Այն մաքրում է արյունը և կարգավորում սրտի աշխատանքը։ 

Բայց ոսպը ունի նաև հակացուցումներ, որը կհանգեցնի լուրջ հիվանդությունների։

 

 

Իսկ, թե ում է արգելված ոսպ ուտել, կարող եք կարդալ այստեղ ՝ https://blog.utest.am/hy/post/9818

loading...