Կոճապղպեղը հայնտի է իր օգտակար հատկություններով ի շնորհիվ հետևյալ բաղկացուցիչների՝
մարգանեց, երկաթ, մագնիում, կալիում, ցինկ, B3 և B6 վիտամիններ։
Եթե ցանկանում եք ազատվել գլխացավից, ապա կարող եք խառնել թարմ քերած կոճապղպեղը և մեղրը 1։1 չափաբաժնով, տաք ջրով և խմել օրական 3-4 անգամ։
Պատճառը թե ինչու է կոճապղպեղը լավ ազդում օրգանիզմի վրա, դա իր կծու համն է, որը տաքացնում է օրգանիզմը և ստիպում քրտնել։
Իսկ առատ քրտնարտադրությունը ստիպում է օրգանիզմի իմունային համակարգին ակտիվ աշխատել և պաշտպանել օրգանիզմը։
Հիշեցնեմ նաև, որ կոճապղպեղը ունակ է վերացնել ոսկորների և հոդերի ցավերը։
Սակայն մինչ կոճապղպեղ օգտագործելը, պետք է հաշվի առնել այն, որ կոճապղեղ չպետք է օգտագործեն կերակրափողի և ստամոքսի խոցի, երիկամներում և միզապարկում քարերի և ավազի առաջացման վտանգի կամ առկայության, սրտի անբավարարության, լյարդի հիվանդությունների, ջերմության բարձրացմամբ ուղղորդվող բորբոքումների դեպքում։