Օրգանիզմը ունակ է մարսել նույնիսկ ամենածանր սննունդը, միայն մինչև ստամոքս ընկնելը այն պետք է լավ ծանվի։ Սա գիտնականների կոմիղց արված ամենալավ և օգտակար բացահայտումներից է։ Այսօր նրանք հայտնել են, նաև որ ձեր սննդակարգում պետք է գերակշռի կծուն, հիմվելով կատարված հետազոտությունների վրա։

Չիլի պղպեղի մեջ առկա է կապսացին, որը դրական ազդեցություն ունի սրտանոթային համակարգի վրա և նվազեցնում է հիվանդությունների քանակը։

 

 

Կապսացինը ուժեղ հակաբորբոքային նյութ է, նա ունակ է կանխել քաղցկեղածին բջիջների առաջացումը, պայքարում է ստամոքսի և տասներկումատնյա աղիքի խոց առաջացնող մանրէների դեմ, օգտակար է բրոնխիտի դեպքում:

 

 

Կապսացինի չարաշահումը նաև կարող է գրգռել և  առաջացնել աղեստամոքսային տրակտի խանգարումներ: 

loading...