Կոլագենը համարվում է մեր օրգանիզմի ամենակարևոր կոմպոնենտը։ Ոսկորների և մաշկի 25 տոկոսը կազմում է այս կոմպոնենտը։
40 տարեկանում արտադրվում է 2 անգամ քիչ կոլագեն, այդ իսկ պատճառով պետք է հարստացնել նրա պաշարը բնական եղանակներով։
Ահա մի քանի հատկություն, որով օժտված է կոլագենը։
Այն օգնում է ամրացնել մաշկը մկանների հետ, որի արդյուքնում մենք չունենք կաղված մաշկ։
Այն օգնում է ազատվել ցավից, այտույցներից և կապտուկներից։
Նպաստում է վերքերի շուտափույթ լավացմանը։
Օգնում է օրգանիզմին վերականգնվել ծանր մարզումներից հետո։
Մթերքներ, որոնք հարուստ են կոլագենով։
Հավի միս,
Խոզի միս,
Հնդկահավ,
Ձկան միս,
Տավարի միս։
Վիտամին Ց-ով հարուստ մթերքները ակտիվացնում է օրգանիզմում կոլագենի արտադրությունը։
Օրինակ կանաչեղենը ունեն յուրահատուկ հատկություն, ակտիվացնում են օրգանիզմում կոլագենի արտադրությունը։
Կարմիր մրգերը, որոնք պարունակում են լիկոպին, այն օգնում է կոլագենի առաջացմանը։