Սև պղպեղը յուրահատուկ համ ունեցող համեմունք է համարվում, որը բարեբախտաբար շատ է օգտագործվում մեր խոհանոցում և սեղանի անպակաս մասն է կազմում։
Ինչու բարեբախտաբար, քանի որ սև պղպեղը օժտված է յուրահատուկ բժշկական հատկություններով և օգնում է բուժել մի շաքր լուրջ հիվանդություններ։
Այսօր կցանկանամ ներկայացնել մի քանի հատ ժողովրդական բաղադրատոմսեր, որոնց գլխավոր բաղադրիչը սև պղպեղն է։
Օրական 5-10 րոպե պետք է ծամել 4-6 հատ պղպեղ, սա նվազեցնում է ներգանգային ճնշումը։
Կարող եք խառնել 1 թ․գ սև աղացած պղպեղը 300 գ մեղրի հետ։
Ստացված զանգվածը օրը 3 ագամ խմել 1 թ․գ չափաբաժնով։
Սա համարվում է ուժեղ միզամուղ միջոց, ինչպես նաև ունակ է բուժել խրոնիկ բրոնխիտը։
Սև պղպեղը ունակ է նաև օգնել լավացնել մարսողականության հետ խնդիրները։
1 թ/գ պղպեղի պտուղը 10 րոպե թրմեք 200 մլ եռացրած ջրում, քամեք։
Խմել 100-ական մլ` օրը 3 անգամ։