Մեր օրգանիզմը շատ յուրահատուկ կառուցվածք ունի և ամեն ձեզ հուշում է գաղտնի խնդիրների մասին։
Այսօր կսովորենք թե ինչպես ճանաչել հիվանդությունների առկայությունը բերանի տհաճ հոտից և համից։
Եթե զգում եք դառը համ, ապա լյարդի հետ խնդիրներ ունեք, դառը համը առաջանում է օրգանիզմում լեղիի կուտակումից։ Այս խնդիրը լուծելու համար պետք է շատ ջուր խմել։
Դառը համը կարող է առաջանալ նաև վատ մարսված սննդից, աշխատեք երեկոյան ժամերին քիչ ուտել դժվար մարսվող սնունդ։
Եթե առավոտյան բերանում ջրածնի սուլֆիդի համ եք զգում, ապա դա նշանակում է, որ քիչ քանակությամբ ստամոքսանյութ է արտադրվում։ Դա լինում է գաստրիտի ժամանակ։
Ձեր սննդակարգ ներառեք կծու սնունդ և խուսափեք գիշերը հաց ուտելուց։
Աղի համը առաջանում է ալկոհոլի չարաշահման հետևանքով։ Պետք է օրական 2 լիտր ջուր խմել և այս համը ամբողջովին կվերանա։
Քաղցր համը զգուշացնում է ձեզ արյան մեջ շաքարի բարձր մակարդակի մասին։ Սա կարող է բերել լուրջ խնդիրների, պետք է դիմել բժշկի ճիշտ բուժում ստանալու համար։
Թթու համը առաջանում է ստամոքսի բարձր թթվայնության հետևանքով։
Այս դեպքում պետք է հրաժարվեք թթու և քաղցր սնունդից, եթե սա էլ չօգնի, ապա դուք ունեք ենթաստամոքսային գեղձի հետ խնդիրներ։