Այս մթերքները հիմնականում շատ կարևոր են 45 - 50 տարեկան կանանց մոտ։
Նրանք օգնում են ամրացնել ոսկորները։
Միրգ և բանջարեղեն
Նրանք հարուստ են կալիումով, իսկ կալումի բարձր մակարդակը ամրացնում է ոսկորները, ինչպես նաև օգնում է խուսափել ոսկրային զանգվածի կորուստից։
Մթերքների և բանջարեղենի շատ օգտագործումը պետք է սկսել դեռ փոքր տարիքից, որպեսզի ոսկորները շատ ամուր լինեն։
Սալորաչիր
Սալորաչիրը պարունակում հակաօքսիդիչներ, ինչպես նաև ակտիվ բիոլոգիական նյութեր, որոնք պետք են ոսկորների առողջությունը պահելու համար։
Սալորաչիրը հարուստ է Կ1 վիտամինով, որը ապահովում է ոսկրային զանգվածը։
Յոգուրտ և մածուն
Այս մթերքները ունեն կալցիումի բարձր մակարդակ, որը շատ պետք է ոսկորներին, ամուր և առողջ լինելու համար։
Լոբազգիներ, ջրում թրջած
Լոբազգիները օգտագործելուց առաջ պետք է 5 ժամ թրջել ջրում, որպեսզի նրանցից դուրս գան այն նյութերը, որոնք չեն թողնում օրգանիզմին մարսել կալցիումը։
Մսի օգտագործման չարաշահում
Ամեն օր մեծ քանակությամբ միս օգտագործելը բերում է կալցիումի կորուստին։