Այս մթերքները հիմնականում շատ կարևոր են 45 - 50 տարեկան կանանց մոտ։

Նրանք օգնում են ամրացնել ոսկորները։

Միրգ և բանջարեղեն

Նրանք հարուստ են կալիումով, իսկ կալումի բարձր մակարդակը ամրացնում է ոսկորները, ինչպես նաև օգնում է խուսափել ոսկրային զանգվածի կորուստից։

Մթերքների և բանջարեղենի շատ օգտագործումը պետք է սկսել դեռ փոքր տարիքից, որպեսզի ոսկորները շատ ամուր լինեն։

 

 

Սալորաչիր

Սալորաչիրը պարունակում  հակաօքսիդիչներ, ինչպես նաև ակտիվ բիոլոգիական նյութեր, որոնք պետք են ոսկորների առողջությունը պահելու համար։

Սալորաչիրը հարուստ է Կ1 վիտամինով, որը ապահովում է ոսկրային զանգվածը։

 

 

Յոգուրտ և մածուն

Այս մթերքները ունեն կալցիումի բարձր մակարդակ, որը շատ պետք է ոսկորներին, ամուր և առողջ լինելու համար։

Լոբազգիներ, ջրում թրջած

Լոբազգիները օգտագործելուց առաջ պետք է 5 ժամ թրջել ջրում, որպեսզի նրանցից դուրս գան այն նյութերը, որոնք չեն թողնում օրգանիզմին մարսել կալցիումը։

 

 

Մսի օգտագործման չարաշահում

Ամեն օր մեծ քանակությամբ միս օգտագործելը բերում է կալցիումի կորուստին։

 

 

loading...