Խաղողի չիր կամ չամիչ պատրաստելու մի քանի տարբերակներ կան։ Նախ կարող եք մի քանի օր հատիկները թողնեք արևի տաք և այդպես չորանա։
Բայց դա այդքան էլ լավ ըարբերակ չէ։ Բայց հիշեք խաղող ընտրելիս ՝ ընտրեք առանց կորիզ։ Իսկ ամենալավ ստացվող տարբերակը սա է։
Բաղադրամասեր
2,5 լիտր ջուր,
1 ճաշի գդալ սոդա,
Խաղող
Պատրաստման եղանակը
Նախ սոդան լցրեք ջրի մեջ և եռացրեք։ Հենց եռա ՝ խաղողը քամիչի օգնությամբ 20 րոպեով իջեցրեք սոդայաջրի մեջ։ Մի քանի անգամ կրկնեք այս գործողությունը։
Ինչքան մեծ են խաղողները այնքան շատ արեք (մոտ 4 անգամ)։ Հետ քամեք ՝ ավելորդ հեղուկը դուրս գալու համար։
Հարկ է ևս մեկ անգամ նշենք, որ առանց կորիզ խաղող կընտրեք։
Հետո շարեք այն սինիի կամ այլ ամանի մեջ և դրեք արևի տակ։
Բայց եթե խաղողը բաց գույնի է, պետք է չէ արևի տակ դնել։
Այդ դեպքում ջեռոցում չորացրեք ՝ մոտ 3 ժամ (50-60 աստիճան)։ Հետո հանեք և 1 օր թղեք մնա և վերջ։
Այդպես կկարողանանք պատրաստել իդեալական չամիչ (խաղողի չիր)։