Դեղձով կարող եք պատրաստել շատ համեղ չիր, հրաշալի կոմպոտ և մուրաբա։
Ես մի քանի օր առաջ արդեն պատրաստել եմ մուրաբա և արտակարգ է ստացվել։
Ներկայացնեմ մուրաբայի պատրաստման իմ բաղադրատոմսը։
Բաղադրամասեր
4 կգ դեղձ,
4 կգ շաքարավազ,
2 լիտր ջուր
Պատրաստման եղանակը
Դեղձեր լավ լվացեք մաքրեք և բաժանեք 4 մասի։ Ի դեպ նշենք, որ մուրաբայի համար պետք է ընտրեք նարինջ տեսակի դեղձ։
Պատրաստեք օշարակը ՝ ջուրն ու շաքարավազը եռացնելով։
Հենց եռա դեղձի հատիկները լցրեք օշարակի մեջ ու այդպես թողեք 1 օր։
Հաջորդ օրը օշարակը տեղափոխեք այլ տարայի մեջ ու կրկին եփեք։
Հենց եռա, նորից դեղձի հատիկները լցրեք օշարակի մեջ։
Հետո մարմանդ կրակով եփեք մինչև պատրաստ կլինի։
loading...