Հետազոտությունները ցույց են տվել, որ այն մարդիկ ովքեր շատ են ուտում աղի ծովի ձուկ չեն տառապում հոդացավերից, իսկ պատճառը վիտամին Դ-ի բարձր մակարդակն է։

Վիտամին Դ ունի մեծ պարունակություն նաև բանաջարեղենի և թթվասերի մեջ։

 

 

Հոդացավերի խնդիր չունեն նաև բուսակերները, քանի որ նրանց սնուոնդի մեջ էլ առկա է բավարար քանակի վիտամին Դ։

Եվ իհարկե ամենաուժեղ վիտամին Դ-ի աղբյուրը դա արևն է։ Օրական պետք է անպայման քայլել արևի տակ։

 

Վիտամին Դ օգնում է ոչ միայն ամրապնդել ոսկորները, այլ նաև ունի լավ ազդեցություն մրսածությունը բուժելու համար։

Այս ուժեղացնում է շնչառական ուղիներում հակավիրուսային  նյութերի ակտիվացումը։

Արևի պակասի դեպքում օգտագործեք վիտամին Դ, ավելացրեք սննդի մեջ։

Ահա թե, որ մթերքները ունեն վիտամին Դ-ի բարձր մակարդակ

loading...