Հետազոտությունները ցույց են տվել, որ այն մարդիկ ովքեր շատ են ուտում աղի ծովի ձուկ չեն տառապում հոդացավերից, իսկ պատճառը վիտամին Դ-ի բարձր մակարդակն է։
Վիտամին Դ ունի մեծ պարունակություն նաև բանաջարեղենի և թթվասերի մեջ։
Հոդացավերի խնդիր չունեն նաև բուսակերները, քանի որ նրանց սնուոնդի մեջ էլ առկա է բավարար քանակի վիտամին Դ։
Եվ իհարկե ամենաուժեղ վիտամին Դ-ի աղբյուրը դա արևն է։ Օրական պետք է անպայման քայլել արևի տակ։
Վիտամին Դ օգնում է ոչ միայն ամրապնդել ոսկորները, այլ նաև ունի լավ ազդեցություն մրսածությունը բուժելու համար։
Այս ուժեղացնում է շնչառական ուղիներում հակավիրուսային նյութերի ակտիվացումը։
Արևի պակասի դեպքում օգտագործեք վիտամին Դ, ավելացրեք սննդի մեջ։
Ահա թե, որ մթերքները ունեն վիտամին Դ-ի բարձր մակարդակ
loading...