Դեղձի չիրը շատ համեղ բան է։ Սակայն այն պետք է լավ պատրաստված լինի, որպեսզի ուտելլուց մարդ հաճույք ստանա։

 

 

Շատերից եմ լսել, որ պատրաստելուց հետո դեղձը սևանում է և կորցնում իր տեսքն ու համը։

 

Սակայն եթե այն ճիշտ պատրաստեք շատ համեղ և գեղեցիկ կստացվի։ 

Ահա բաղադրատոմսը։

Բաղադրամասեր

 

 

3 կգ դեղձին ՝ 

0,5 կգ շաքարավազ,

կիտրոնի աղ,

վանիլին

 

Պատրաստման եղանակը

 

Դեղձերը լավ լվացեք և կեղևազրկեք։

Արդեն կլպած դեղձի վրա լցրքե շաքարավազը։

Այդպես թողեք 5 ժամ։

5 ժամ անց դեղձերը հանեք և օշարակը եփեք ՝ վրան ավելացնելով կիտրոնի աղն ու վանիլինի։

Հերթով եփեք միրգը։

Վերջում տաք օշարակը լցրեք դեղձի վրա ու դրեք չիր պատրաստող սարքավորման մեջ և միջին ջերմաստիճանով պատրաստեք։

 

 

Կամ մի քանի օր թողեք արևի տակ։

 

 

loading...