Ներկայացնում վարունգի մարինադի պատրաստման իմ բաղադրատոմսը։ Այն մայրիկիցս եմ սովորել և ես արդեն 40 տարի է այսպես եմ պատրաստում։

 

 

Բաղադրամասեր

Վարունգ - 6 կգ,

շաքարավազ - 200 գ,սև հատիկ պղպեղ - 100 հատիկ,

աղ - 200 գ,

6%-անոց քացախ – 1լ,

կարմիր պղպեղ - 10 հատ,

դափնու տերև – 20 հատ,

բուրավետ պղպեղ - 100 հատիկ,

մեխակ - 80 հատ

 

Պատրաստման եղանակը

 

 

Վարունգները լավ լվանալ և թողնել սառը ջրի մեջ 6-8 ժամ: Երկու կողմից էլ պոչիկները հեռացնել, հոսող ջրով լվանալ:

Վարունգները դասավորել բանկայի մեջ, ավելացնել համեմունքները:

Եռացած ջուր լցնել մինչև վարունգները ծածկվեն, կափարիչը փակել, թողնել մնա:

 

Ի դեպ, ցանկալի է, որ պղպեղի հատիկները ևս լվացվեն, իսկ պղպեղը լվանալուց բացի կտրել օղակ-օղակ:

Ջուրը թափել:

Պատրաստել մարինադը. 1,5 լիտր ջուրը, քացախը, աղը, շաքարավազը խառնել:

 

 

Եռացնել, լցնել վարունգների վրա: Կափարիչներով ծոծկել և ստերիլիզացնել բանկաները եռացող ջրի մեջ 15-20 րոպե:

Որպեսզի վարունգները չփափկեն, անհրաժեշտ է փակելուց հետո սառեցնել բանկաները:

loading...