Բաղադրամասեր
0,5 լ չորթան (կաթի սեր ՝ չոր վիճակում),
1 լիտր ջուր,
1 գլուխ սոխ,
բուսայուղ ՝ սոխառածի համար,
լավաշ,
300 գրամ ոսպ,
աղ,
կարմիր պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
Չորթանը լուծեք ջրի մեջ և տրորեք այնքան, մինչև դառնա թանի նման հեղուկ։ Կարող եք նաև մաղով անցկացնել։ Մի փոքր ալյուր ավելասցրեք և եփեք։ Ուշադրություն․ եփում եք սպասի նման։
Առանձին եփեք ոսպը։ Պատրաստեք սոխառած և վրան ավելացրեք արդեն եփած ոսպը։
Կավե ամանի տակ լավաշ դրեք, վրան ըստ ճաշակի լցրեք չորթանը։ Ավելացրեք սոխառածով ոսպը, ցանկության դեպքում ծիթրոն և սխտոր:
Ահա քյալագյոշի պատրաստման եղանակը։
loading...