Մակարուն, երևի սա համարվում է ամենաբարդ քաղցրավնիքներից մեկը. Այն պատրաստելու համար շատ բան պետք չէ, սակայն պետք է հետևել պատրաստման տեխնոլոգիաներին և չափաբաժիններին։
Մինչև պատրաստելը համոզվեք, որ բոլոր բաղադրամասերը սենյակային ջերմաստիճանի են։
Բաղադրամասեր
140 գ նուշի ալյուր,
130 գ շաքարի փոշի,
100 գ ձու,
մի պտղունց աղ,
90 գ շաքարավազ,
վանիլ
Պատրաստման եղանակը
Նախ պետք է պատրաստել չոր բաղադրիչները։
Խառնել ալյուրը շաքարի փոշու հետ, մաղել ստացված զանգվածը։
Եթե ունեք հնարավորություն , ապա մանրացնել զանգվածը և նորից մաղել։
Այժմ պատրաստում ենք տաց բաղադրիչները։
100 գ ձվի սպիտակուցի մեջ լցնել մի պտղունց աղ և հարել։
Երբ առաջանա սպիտակ փրփուռ, դանդաղ ավելացնել շաքարավազ, մինչը ստացվի պինդ զանգված։
Այս քիչ քանակություններով չոր բաղադրամսերը լցնել կրեմի վրա և խառնել, մինչև ստացվի համասեռ զանգված։
Խոհարարական պարկի օգնությամբ ձևաորել ջեռոցի թավան, նախապես փռել յուղաթուղթ և թողնել հանսգատանա 1 ժամ։
Ջեռոցը տաքացնել 160 աստիճան, թավան դնելուց առաջ իջացնել 140 աստիճան և թխել 13-15 րոպե։
Միջուկը յժկարող եք ընտրել ցանկացա կրեմ, որը դուք սիրում եք կամ կարող եք պատրաստել։