Մակարուն, երևի սա համարվում է ամենաբարդ քաղցրավնիքներից մեկը. Այն պատրաստելու համար շատ բան պետք չէ, սակայն պետք է հետևել պատրաստման տեխնոլոգիաներին և չափաբաժիններին։

Մինչև պատրաստելը համոզվեք, որ բոլոր բաղադրամասերը սենյակային ջերմաստիճանի են։

 

 

Բաղադրամասեր

 

140 գ նուշի ալյուր,

130 գ շաքարի փոշի,

100 գ ձու,

մի պտղունց աղ,

90 գ շաքարավազ,

վանիլ

 

 

Պատրաստման եղանակը

 

 

Նախ պետք է պատրաստել չոր բաղադրիչները։

Խառնել ալյուրը շաքարի փոշու հետ, մաղել ստացված զանգվածը։

Եթե ունեք հնարավորություն , ապա մանրացնել զանգվածը և նորից մաղել։

Այժմ պատրաստում ենք տաց բաղադրիչները։

 

 

100 գ ձվի սպիտակուցի մեջ լցնել մի պտղունց աղ և հարել։

Երբ առաջանա սպիտակ փրփուռ, դանդաղ ավելացնել շաքարավազ, մինչը ստացվի պինդ զանգված։

Այս քիչ քանակություններով չոր բաղադրամսերը լցնել կրեմի վրա և խառնել, մինչև ստացվի համասեռ զանգված։

 

Խոհարարական պարկի օգնությամբ ձևաորել ջեռոցի թավան, նախապես փռել յուղաթուղթ և թողնել հանսգատանա 1 ժամ։

 

 

Ջեռոցը տաքացնել 160 աստիճան, թավան դնելուց առաջ իջացնել 140 աստիճան և թխել 13-15 րոպե։

Միջուկը յժկարող եք ընտրել ցանկացա կրեմ, որը դուք սիրում եք կամ կարող եք պատրաստել։

loading...