Բալի մասին առաջին անգամ խոսել են դեևս 2000 տարի առաջ։ Առային անգամ այս միրգը իհայտ է եկել Չինասռանում և Կովկասում։
Բալը հայնտի է իր մեջ պարունակվող վիտամիններով և հանքային նյութերով։
Բալի մեջ շատ է վիտամին Ա և Բ։
Բալի 100 գրամը ապահովում է վիտամին Ա-ի օրական պաշարի 20%-ը։
Բալը նաև պարունակում է երկաթ, ֆոսֆոր և մագնեզիում։
Բալի թթու համը օգնում է օրգանիզմին ոչնչացնել աղիներոմ կուտակված վնասակար բակտերիները։
Բալը ունի դրական ազդեցություն նաև սրտի համար։
Վնասական հատկությունները
Բալը իր մեջ պարունակում է շատ քանակի թթուներ, ինչի պատճառով այն գրգռում է ստամոքսը և կարող է առաջացնել այրոց։
Խորհուրդ չի տրվում ուտել սոված փորին։
Ինչպես նաև բալ ուտելուց հետո, պետք է կատարել բերանի ողողում։
loading...