Բալի մասին առաջին անգամ խոսել են դեևս 2000 տարի առաջ։ Առային անգամ այս միրգը իհայտ է եկել Չինասռանում և Կովկասում։

 

 

Բալը հայնտի է իր մեջ պարունակվող վիտամիններով և հանքային նյութերով։

Բալի մեջ շատ է վիտամին Ա և Բ։

Բալի 100 գրամը ապահովում է վիտամին Ա-ի օրական պաշարի 20%-ը։

Բալը նաև պարունակում է երկաթ, ֆոսֆոր և մագնեզիում։

Բալի թթու համը օգնում է օրգանիզմին ոչնչացնել աղիներոմ կուտակված վնասակար բակտերիները։

Բալը ունի դրական ազդեցություն նաև սրտի համար։

 

Վնասական հատկությունները

Բալը իր մեջ պարունակում է շատ քանակի թթուներ, ինչի պատճառով այն գրգռում է ստամոքսը և կարող է առաջացնել այրոց։

 

 

Խորհուրդ չի տրվում ուտել սոված փորին։

Ինչպես նաև բալ ուտելուց հետո, պետք է կատարել բերանի ողողում։

 

loading...