Համեղ և օգտակար նախաճաշը պատրաստելու համար մեզ հարկավոր է

 

 

Բաղադրամասեր

 

230 գ վարսակ,

500 լ ջուր,

250 մլ կաթ,

20 գ կարագ,

20 գ շաքարավազ,

մի պտղունց մշընկույզ,

աղացած դարչին,

100 մլ սերուցք,

30 գ շաքարի փոշի

Պատրաստման եղանակը

 

Նախ պետք է նախապատրաստել վարսակը։ Դրա համար վարսակի վրա լցնել ջուր, փակել սննդային թաղանթով և թողնել 8-12 ժամ սենյակային ջերմաստիճանի պայմաններում։​

 

 

Ժամանակը լրանալուց հետո, վարսակը քամել, լցնել կաթսայի մեջ։

 

 

Վրան ավելացնել կաթ և կարագ։

Խառնելով հասցնել եռման ջերմաստիճանի։

 

 

Կրակը թուլացնել և եփել 20-25 րոպե, անընդմեջ խառնելով։

Պատրաստի ուտեստի մեջ ավելացնել շաքարավազ, մշընկույզ և դարչին։

Խառնել և պահել մարմանդ կրակի վրա 1 րոպե։

 

 

Սերուցքը հարել հարիչով ավելացնել շաքարի փոշի։

Վարսակը լցնել ափսեների մեջ և ամեն ափսեյի մեջ ավելացնել սերուցք և արագ խառնել։

loading...