Այս աղցանը պատրաստելու համար կարող եք օգտագործել ցանկացած տեսակի հավի միս։

 

Բաղադրամասեր

 

600 գ հավի միս,

250 գ թթու վարունգ,

250 գ նեխուր,

300 գ տարեկանի հաց,

4-5 ճ,գ տնական մայոնեզ կամ թթվասեր,

2 ճ,գ ձեթ

Պատրաստման եղանակը

 

Հավի մսի վրա լցնել սառը ջուր և դնել կրակի վրա։

Հասցնել ինչև եռալ։

Ջրի վրային հանել փրփուռը, ավելացնել աղ, կրակը թուլացնել  և եփել բաց կաթարիչով 20 րոպե։

Միսը հանել ջրի մեջից և սառեցնել։

Թթու վարունգը կտրատել։

Նեխուրը լվանալ և կտարտել, դնել եռացրած ջրի մեջ 3 րոպե։

Հացը կտրատել ոչ մեծ կտորներով։

Տապակել ձեթի մեջ։

Պատրաստի բաղադրիչները խառնել իրար հետ։ Հացը մատուցել առանձին։ 

 

loading...