Ձմերուկը սառեցնելու համար շատերը երկար ժամանակ են սպասում և հիմնականում կա սառեցման 2 տարբերակ։
Այն դնում են սառը ջրի մեջ և երկրորդ տարբերակը ՝ ձմերուկը բաժանում են 2 մասի և դնում են սառնարանում կամ սառցեխցիկում։
Բայց կա մի հրաշալի հնարք, որը կօգնի ձեզ մի քանի անգամ արագ սառեցնել ձմերուկը։
Պետք է ձմերուկը տաք ջրով լվանաք, մոտ 1 րոպե թողնեք հոսող տաք ջրի տակ և անմիջապես հետո թաց ձմերուկը փաթաթեք անձեռոցիկներով։
Եվ հենց այդպես էլ այն դրեք սառցեխցիկում։
Եթե ձմերուկը մեծ է և չի տեղավորվի սառցեխցիկում կարող եք բաժանել այն 2 մասի։ Եվ հաշված րոպեների ընթացքում դուք էլ կզարմանաք, թե ինչպես է այն սառում։ պետք է գոլորշիացնել միջուկի ավելորդ խոնավությունը։
Որպեսզի ջուրը գոլորշիանա, պետք է բարձրացնել ջերմաստիճանը։ Եվ հենց այդ պատճառով ենք թողնում տաք ջրի տակ։