Բաղադրամասեր

 

12  հատ միջին չափի պղպեղ,

ձեթ,

աղ

 

 

Միջուկի համար

 

350 գ աղացած միս,

3-4 տերև մաղադանոս և համեմ,

150 գ բրինձ,

1 հատ սոխ

 

Սոուսի համար

 

800 մլ սերուցք,

3-4  տերև մաղադանոս և համեմ,

3 պճեղ սխտոր,

1 փունջ կանաչ սոխ,

2 ճ,գ տոմատի մածուկ

Պատրաստման եղանակը

 

Նախ պետք է պատրաստել պղպեղները, հանել կոթը և մաքրել սերմերը։

Կոթի մասը պահպանել, այն մեզ դեռ պետք կգա։

Բրինձը լավ լվանալ և եփել, մոտ 7 րոպե։

Սոխը մարքել և կտրատել։Կանաչեղենը կտրատել մանր-մանր։

Սոխը տապակել ձեթի մեջ, մինչև ոսկեգույն դառնալը։

 

 

Ավելացնել կանաչեղենը և տապակել ևս 1 րոպե։

Բոլոր բաղադրամերը խառնել իրար հետ։

Ավելացնել աղ և սև պղպեղ։

Միսը լցնել պղպեղների մեջ և դնել կաթսայի մեջ։

Պատրաստել սոուսը

 

Սոխը և սխտորը մաքրել, կանաչեղենը լվանալ և չորացնել։

Մանր կտրատե սոխը, սխտորը և կանաչեղենը։

Տապակել սոխը և սխտորը մոտ 2 րոպե։

 

 

Ավելացնել տոմատի մածուկ և սերուցք։

Ավելացնել աղ և եփել 7 րոպե։

Ստացված սուսը լցնել լցոնած պղպեղների վրա։

Եփել 35 րոպե։

loading...