Բաղադրամասեր

 

1.2 կգ խնձոր,

1 կգ շաքարավազ,

3 ճ,գ կիտրոնի հյութ,

1 լ ջուր,

120 հ մորի,

դարչին ըստ համի

Պատրաստման եղանակը

 

Խնձորները լավ լվանալ և խորացնել։

Կտրատել 4 հավասար մասի։

Խնձորը և մորին լցնել կաթսայի մեջ և ավելացնել ջուր։

Դնել նաև դարչինի փայտիկ։

Դնել կարկի վրա և հասցնել եռման ջերմաստիճանի ուժեղ կրակով։

Այնուհետև կրակը թուլացնել և եփել, մինչև խնձորները փափկեն։

Մոտ 50 րոպե։

Ստացված միջոցը լցնել շղարշի վրա և քամել հեղուկը, մոտ 1 ժամ։

 

Ստացված հեղուկը լցնել կաթսայի մեջ և դնել կրակի վրա։

Ավելացնել շաքարավազ և եփել մինչև շաքարավազը լուծվի։

Կաթսայի մեջ լցնել կիտրոնի հյութ և եռացնել։

Եփել 30-40 րոպե։

Տաք դոնդողը լցնել ապակե տարաների մեջ և հերմետիկ փակել։

loading...