Բաղադրամասեր
1.2 կգ խնձոր,
1 կգ շաքարավազ,
3 ճ,գ կիտրոնի հյութ,
1 լ ջուր,
120 հ մորի,
դարչին ըստ համի
Պատրաստման եղանակը
Խնձորները լավ լվանալ և խորացնել։
Կտրատել 4 հավասար մասի։
Խնձորը և մորին լցնել կաթսայի մեջ և ավելացնել ջուր։
Դնել նաև դարչինի փայտիկ։
Դնել կարկի վրա և հասցնել եռման ջերմաստիճանի ուժեղ կրակով։
Այնուհետև կրակը թուլացնել և եփել, մինչև խնձորները փափկեն։
Մոտ 50 րոպե։
Ստացված միջոցը լցնել շղարշի վրա և քամել հեղուկը, մոտ 1 ժամ։
Ստացված հեղուկը լցնել կաթսայի մեջ և դնել կրակի վրա։
Ավելացնել շաքարավազ և եփել մինչև շաքարավազը լուծվի։
Կաթսայի մեջ լցնել կիտրոնի հյութ և եռացնել։
Եփել 30-40 րոպե։
Տաք դոնդողը լցնել ապակե տարաների մեջ և հերմետիկ փակել։
loading...