Այս շոգ օրերին կիտրոնով պատրաստված կվասը կլինի լավագույն միջոցը։ Այն ավելի լավ համ ունի,քանի որ զգացվում է ցիտրուսի նոտաները։

Այն կհավանեն նույնիսկ երեխաները։

 

 

Բաղադրամասեր

 

250 գ չամիչ,

3 հատ կիտրոն,

4-5 լ ջուր,

550 գ շաքարավազ,

2 ճ,գ ալյուր,

15 գ թարմ դրոժներ,

1 թ,գ երկար բրինձ

Պատրաստման եղանակը

 

Չամիչը և կիտրոնը լվանալ սառը ջրով։

Կիտրոնը կտրատել և հեռացնել կորիզները։

Լցնել մեծ կաթսայի մեջ։

Վրան լցնել շաքարավազ և չամիչ։

Լցնել 2 ճ,գ եռման ջուր և լավ խառնել։

Թողնել 10 րոպե սենյակային ջերմաստիճանում։

Առանձին տարայի մեջ լցնել ալյուր, իսկ վրան ավելացնել դրոժներ։

 

 

Ավելացնել 250 մլ ջուր և լավ խառնել, մինչև ստացվի համասեռ զանգված։

Ստացված միջոցը լցնել կիտրոնների վրա և լավ խառնել։

Կաթսան փակել կափարիչով  և պահել սենյակային ջերմաստիճանում մեկ գիշեր։

Մնացած ջուրը եռացնել, բացել կաթսան և քամել հեղուկը։

Բրինձը լվանալ սառը ջրով և ավելացնել կվասի մեջ։

Լցնել շշերի մեջ։

Ամեն մեկի մեջ լցնել 2-3 չամիչ։

Շշերը լավ փակել, դնել մութ և ցուրտ տեղ։

5-6 օր հոտե կվասը պատրաստ է։

 

loading...