Ամռանը սմբուկը համարվում է ամենաշատ օգտագործվող բանջարեղենը։
Սակայն այս բանջարեղենը պետք է ճիշտ մշակել և նոր պատրաստել, որպեսզի զգաք նրա իրական համը և օգտվեք օգտակար հատկություններից։
Ահա մի քանի խորհուրդ, որոնք կօգնեն ձեզ խնայել ժանանակ և ստանալ համեղ ուտեստ։
Աղը ձեր ընկերն է
Սմբուկը ունի դառը համ, այդ համից ազտավելու համար սմբուկը պատրաստելուց առաջ պետք է դնել աղաջրի մեջ, մոտ 30 րոպե, որպեսզի դառը համը դուրս գա։
Խնայել ժամանակ
Երբեկ մի պատրաստեք սմբուկը կեղևը վրան, սակայն պետք չէ հեռացնել ողջ կեղեև, պետք է պարզապես մաս - մաս հեռացնել կեղևը։
Սա կօգնի ձեզ խնայել ժամանակ ջերմային մշակման ընթացքում, իսկ սմբուկները կպահպանեն իրենց տեսքը։
Ձեթի քանակը
Սմբուկ պատրաստելիս ուշադիր եղեք ձեթի քանակին, պետք է միշտ պատրաստել սմբուկը չափաբաժիններով։
Սակայն օգտակար հատկությունները պահպանելու համար աշխատեք սմբուկները տապակել ջեռոցում։