Բաղադրամասեր
1 կգ սբմուկ,
700-800 գ լոլիկ,
4 պճեղ սխտոր,
աղ ըստ համի,
500 գ բուլղարական պղպեղ,
2 հատ սոխ,
1 փունջ մաղադանոս,
սև պղպեղ ըստ համի
Պատրաստման եղանակը
Սմբուկը կտրատել կես սմ հաստությամբ կտորների, կեղևը մաս մաս հեռացնել։
Աղ լցնել դրան, դնել թասի մեջ և թողնել մի քանի րոպե։
Հիմա մաքրել պղպեղը կորիզներից, կտրատել կլորակներով։
Սմբուկները լվանալ և չորացնել։
Սմբուկը տապակել, մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը։
Դնել թղթե սրբիչի վրա։
Նույն թավայի մեջ տապակել պղպեղը։
Պատրաստի պղպեղը ույնպես դնել սրբիչի վրա։
Մնացաց բաղադրիչները կտրատել խառնել և եփել մոտ 10 րոպե։
Բաղադրիչները շարել մատուցվող ափսեյի մեջ։
loading...