Բաղադրամասեր

 

 

1 կգ սբմուկ,

700-800 գ լոլիկ,

4 պճեղ սխտոր,

աղ ըստ համի,

500 գ բուլղարական պղպեղ,

2 հատ սոխ,

1 փունջ մաղադանոս,

 սև պղպեղ ըստ համի

Պատրաստման եղանակը

 

 

Սմբուկը կտրատել կես սմ հաստությամբ կտորների, կեղևը մաս մաս հեռացնել։

Աղ լցնել դրան, դնել թասի մեջ և թողնել մի քանի րոպե։

Հիմա մաքրել պղպեղը կորիզներից, կտրատել կլորակներով։

Սմբուկները լվանալ և չորացնել։

Սմբուկը տապակել, մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը։

Դնել թղթե սրբիչի վրա։

Նույն թավայի մեջ տապակել պղպեղը։

Պատրաստի պղպեղը ույնպես դնել սրբիչի վրա։

Մնացաց բաղադրիչները կտրատել խառնել և եփել մոտ 10 րոպե։

Բաղադրիչները շարել մատուցվող ափսեյի մեջ։

loading...