3,2 % յուղայնությամբ քաղցր յոգուրտի 100 գ զանգվածի էներգետիկ արժեքը մոտ 80 կկալ է, իսկ սննդային արժեքը՝ 5 գ սպիտակուց, 8,5 գ ածխաջրեր, 3,2 գ ճարպ, պարունակում է նաև կալիում` 147 մգ, կալցիում` 122 մգ, ֆոսֆոր` 96 մգ, մագնիում` 15 մգ, նատրիում` 52 մգ, ծծումբ` 27 մգ, քլոր` 100 մգ, երկաթ 0,1 մգ, միկրոտարրեր` յոդ, կոբալտ, մարգանեց, պղինձ, մոլիբդեն, սելեն, ֆտոր, քրոմ, ցինկ։ 

Յոգուրտները պարունակում են հիմնականում 3 տեսակի վիտամիններ (A, B, C) և B կոմպլեքսի մի քանի տարատեսակներ (B1, B2, B3, B6, B12)։ Առկա են նաև նիացին և քոլորին վիտամինոզներ։

 

 

Բնական յոգուրտը պատրաստումից հետո կարող է օգտագործվել մինչև 30 օր։ Յոգուրտը պահվում է 25 °C ջերմաստիճանում։ ։

Սակայն այս ամենը վերաբերում է մաքուր բաղադրիչներից պատրաստված յոգուրտից, որի միջին արժեքը լինում է մոտ 1500-ից սկսած։

 

 

Ինչպես ամբողջ աշխարհում է տարածված, յոգուրտը հիմնականում պատրաստվում է ժամկետն անց թթվասերներից, մածունից և այլ կաթնամթերքներից ՝ հավելյալ ձերմամշակում անցկացնելով։ Այն վնասակար է առողջության համար

loading...