Հայկական սեղանի զարդն է տոլմա։ Իսկ Ամանորին գրեթե բոլորիս սեղաններին անպակաս է թփով տոլման։ Ներկայացնում ենք թփով տոլմայի պատրաստման ճիշտ և համեղ տարբերակը։

Բաղադրամասեր

Թուփ
1,5 կգ տավարի յուղոտ միս,
0,5 փունջ համեմ,
0,5 փունջ մաղադանոս,
400 գրամ սոխ,
200 գրամ կլոր բրինձ,
150 գրամ կարագ,
2 ճաշի գդալ չորացրած ռեհան,
2 ճաշի գդալ չորացրած ծիտրոն,
կարմիր պղպեղ,
սև պղպեղ,
աղ

Պատրաստման եղանակը տեսանյութում ՝ 

 

loading...