Կորոնավիրուսի նոր ալիքը ՝ «Օմիկրոն» շտամը մեծ խնդիր է դարձել և վարակման բազմաթիվ դեպքեր են գրանցվում։
Ճիշտ մթերքներ ընտրելը կօգնի ձեզ պայքարել վարակի դեմ։ Միրգ, որը համարվում է կորոնավիրուսի համար մեկ թշնամին։
Խոսքը գնում է կիվիի մասին։
Կարդացեք նաև Ի՞նչ անել առաջին հերթին, եթե վարակվել եք «Օմիկրոն» շտամով․ Բժիշկ Մյասնիկովի խորհուրդը
Կարդացեք այստեղ՝ https://utest.am/hy/post/11588
Կիվին պարունակում է մեծ թվով վիտամիններ։ Կիվիի մեջ առկա է ՝ C, A, B1, B2, PP, B6, B12, E, K1, D վիտամիններ։
Ինչպես նաև կիվին հարուստ է բետա-կարոտինով։
Կիվին պարունակում է նաև ՝ կալիում, կալցիում, մագնեզիում, պեկտին, ֆոսֆոր, երկաթ, ցինկ, հակաօքսիդանտներ և ամինաթթուներ, մրգային թթուներ, ակտինիդին բուսական սպիտակուց, ֆլավոնոիդներ և այլն։
Սակայն մանեմեծ թվով վիտամինը, որ կա կիվի մեջ ՝ դա վիտամին C-ն է։
Բազմաթիվ բժիշկներ, սննդաբաններ, մասնագետրներ խորհուրդ են տալիս հենց վիտամին C օգտագործել այս վիրուսակիր ժամանակահատվածում։
Այն բարձրացնում է դիմադրողականությունը և օրգանիզմը կարողանում է պայքարել տարբեր վարակների և վիրուսների դեմ։ Իսկ կիվիի մեջ ավելի շատ վիտամին C կա, քան նարնջի ու կիտրոնի մեջ։
Այնպես որ եթե օրական կես հատ կիվի ուտեք ձեր օրագզնիմը պաշտպանված կլինի։