Կորոնավիրուսի նոր ալիքը ՝ «Օմիկրոն» շտամը մեծ խնդիր է դարձել և վարակման բազմաթիվ դեպքեր են գրանցվում։

 

 

Ճիշտ մթերքներ ընտրելը կօգնի ձեզ պայքարել վարակի դեմ։ Միրգ, որը համարվում է կորոնավիրուսի համար մեկ թշնամին։ 

Խոսքը գնում է կիվիի մասին։ 

 

Կարդացեք նաև Ի՞նչ անել առաջին հերթին, եթե վարակվել եք «Օմիկրոն» շտամով․ Բժիշկ Մյասնիկովի խորհուրդը

 



Կարդացեք այստեղ՝ https://utest.am/hy/post/11588

 

Կիվին պարունակում է մեծ թվով վիտամիններ։ Կիվիի մեջ առկա է ՝  C, A, B1, B2, PP, B6, B12, E, K1, D վիտամիններ։

Ինչպես նաև կիվին հարուստ է բետա-կարոտինով։ 

Կիվին պարունակում է նաև ՝  կալիում, կալցիում, մագնեզիում, պեկտին, ֆոսֆոր, երկաթ, ցինկ, հակաօքսիդանտներ և ամինաթթուներ, մրգային թթուներ, ակտինիդին բուսական սպիտակուց, ֆլավոնոիդներ և այլն։ 

 

Սակայն մանեմեծ թվով վիտամինը, որ կա կիվի մեջ ՝ դա վիտամին C-ն է։

Բազմաթիվ բժիշկներ, սննդաբաններ, մասնագետրներ խորհուրդ են տալիս հենց վիտամին C օգտագործել այս վիրուսակիր ժամանակահատվածում։

 

 

Այն բարձրացնում է դիմադրողականությունը և օրգանիզմը կարողանում է պայքարել տարբեր վարակների և վիրուսների դեմ։ Իսկ կիվիի մեջ ավելի շատ վիտամին C կա, քան նարնջի ու կիտրոնի մեջ։ 

Այնպես որ եթե օրական կես հատ կիվի ուտեք ձեր օրագզնիմը պաշտպանված կլինի։