Այս բաղադրատոմսը utest.am կայքին տրամադրել հատուկ վրացտանից ժամանց խոհարար ՝ Կոբա Կեկեաշվիլին։ Ահա պատրաստման եղանակը ՝ 

Բաղադրամասեր

300 գ յուղոտ գառան մսին ՝

200 գրամ անյուղ հորթի միս,

500 գրամ ալյուր,

300 մլ ջուր,

100 գ խոզի ճարպ  (խոհարարը նշեց, որ պարտադիր է ճարպ օգտագործելը, եթե ցանկանում եք հասնել լավագույն արդյունքի),

100 գ սող,

2-3 պճեղ սխտոր,

1,5 թեյի գդալ աղ,

մանրեցված չաման,

կարմիր չիլի պղպեղ,

համեմ

 

Պատրաստման եղանակը

Սկզբից աղալ հորթի միսը ճարպի հետ միասին։

Այնուհետև աղալ գառան միսը և լավ խառնել հորթի մսի հետ։

Ավելացնել մանրեցված սոխ և սխտոր։ Վերջում ավելացնել ջուր, այնքան ինչքան միսը կարող է ներծծել, չբաժանվելով իրարից։ Կես կգ մսին մոտավորապես 150 մլ ջուր։

Համեմունքները կարող եք ավելացնել ըստ ցանկության։ Կոբա Կեկեաշվիլին նշեց, որ ինքը միշտ շատ է համեմունքներ լցնում ճաշատեսակներին։ 

Խմորը պատրաստելու համար հարկավոր է ՝ ալյուր, աղ, 150 մլ ջուր։ Ստացված խմորը 1 ժամից ավել չի թույլատրվում պահել, քանզի այն կկորցնի իր հատկությունները։

Խոհարարը նշեց, որ լավ խինկալին կախված է թե քանի շերտից բախկացած կլինի խմորը․ Իդեալականը 20 շերտ։

Դրա համար խմորը պեքտ է գրտնակել 1 սմ հաստությամբ և կտրատել 4x4 սմ կտորների։ Ամեն կտորը պետք է գրտնակել և դնել իրար վրա ամեն շերտի վրա նախապես ալյուր շաղ տալ։

 

Ֆարշը պետք է նախապես սարգել, քանզի շերտերը վերջանցելուց հետո պետք է անմիջապես փաթաթել։ Ամեն կտորի կենտրոնում դնել մոտավորապես 40 գրամ միս։ Եթե մսի վրա ջուր է առաջացել այն պետք է հանել:Շերտի անկյուները իրար պետք է կպնեն ինչքան հնարավոր է ամուր։ Իդեալական խինկալին պետք է ունենա մոտ 19 ծալք։Ստացված պարկը պահել մի ձեռքում իսկ մյուսով պտտել ծալքերը և կտրել ավելորդ խմորը։ Պարկը դնել տախտակի վրա որպեսզի առաջանա հարթ հատակ։Եռացող ջուրը խառնել, ավելացնել աղ։ Ավելացնել խինկալիները և նորից խառնել։ Իմաստը այն է, որ խինկալիները չկպչեն իրար, կամ հատակին։

Եփել այնքան քանի դեռ խինկալիները դուրս չգան ջրի մակերես։ պահել 2-3 րոպե, արդյունքում մոտավորապես 9-10 րոպե

 

 

Մատուցելուց առաջ վրան լցնել մանրեցված պղպեղ։

Նյութը պատրաստեց utest.am-ը:

loading...