Սուրճը մեր առօրյայում բավականին մեծ տեղ է զբաղեցնում։ Գրեթե բոլոր աշխատող մարդիկ օրը 1-2 բաժակ այս ըմպելիքից խմում են, եթե ոչ հաճույք ստանալու, ապա գոնե՝ թարմանալու, աշխատանքային ժամերին առույգանալու համար։ Շատերն անգամ առավոտյան նախաճաշի փոխարեն նախընտրում են միայն սուրճ ըմպել։ 

Ըստ գիտնականների՝ սուրճ խմելը կարող է դրականորեն ազդել քաղցկեղի բուժման ելքի վրա:

 

Սուրճը կկանխի քաղցկեղային բջիջների արտադրությունը: Բայց պետք չէ մոռանալ, որ այն քաղցկեղի դեմ դեղամիջոց չէ:

 

 

Միայն սուրճով բուժվելու հույս ունենալ պետք չէ: Բայց օրական 2 բաժակ սուրճ խմելու դեպքում 44%-ով կնվազի թե քաղցկեղի առաջացման ռիսկը, թե կկանխարգելի քաղցկեղը։

 

 

Սակայն նաև հաշվի առեք այս հանգամանքը․

 

 

Մասնագետները հավաստիացնում են, որ չափից շատ սուրճի օգտագործումը վնասակար է սրտի համար, այն զարկերակն արագացնում է, արյան ճնշումն է բարձրացում, գլխացավ, անքնություն, ընդհանուր թուլություն եւ ձեռքերի դող է առաջացնում, դեմքին դեղնություն է տալիս։ Այդ իսկ պատճառով սրտանոթային հիվանդություններ եւ ճնշման տատանումներ ունեցողներին խորհուրդ չի տրվում սուրճ օգտագործել։ 

loading...