Կտավատի սերմեր
Ամեն օր կտավատի սերմ օգտագործելն օգտակար է առողջության համար: Դա օմեգա-3 ճարպաթթուների աղբյուր է, որոնք նվազեցնում են սրտանոթային հիվանդությունների և կրծքագեղձի քաղցկեղի ռիսկը: Այն ունի նաև հակաբորբոքային ազդեցություն, կանխում է արթրիտը, օգնում է մարսողությանը՝ թեթևացնելով գրգռված աղու համախտանիշը:
Հունական ընկույզ
Փորձագետները պնդում են, որ հունական ընկույզը պարունակում է օմեգա-3 ճարպաթթուներ, հակաօքսիդանտներ և ֆիտոստերոլներ, որոնք կարևոր են կրծքագեղձի քաղցկեղի ռիսկի նվազեցման համար: Օմեգա-3-ի մեծ պարունակությունն առողջացնում է ոսկրերը՝ նվազեցնելով արթրիտի և ընկճախտի ռիսկը: Հունական ընկույզը նաև հարուստ է կալցիումով, մագնեզիումով, ֆոլաթթվով:
loading...