Բաղադրամասեր

1 կգ տավարի մսին ՝ 

սպիտակաձավար - 2 ճ/գդ,

սև թեյ - 2 հատ,

ջուր - 250 մլ,

չերրի լոլիկ - 5 հատ,

կանաչ սոխ - մի քանի ճյուղ,

սոխ - 1 գլուխ,

սխտոր - 1 պճեղ,

հաց - 2 կտոր,

մաղադանոս,

աղ - ըստ ճաշակի

 

 

Պատրաստման եղանակը

Մսի մեջ լցնում ենք ճզմած սխտորը, կեղևազրկած և մանրացրած լոլիկները, աղն ու պղպեղը:

250 մլ ջրում եռացնում ենք թեյը և լցնում հացի կտորների վրա:

Մսի վրա լցնում ենք քերիչով անցկացրած սոխը և ավելացնում սպիտակաձավարը:

Կանաչ սոխն ու մաղադանոսը մանր կտրատում ենք, ավելացնում հացն ու թեյը և լցնում խճողակի մեջ:

Ձևավորում ենք կոտլետներ և տապակում ոչ մեծ քանակությամբ բուսայուղի մեջ:

loading...