Արմավի պգտակար և վնասակար հատկությունների մաիսն
Արմավը համարվում է մրգային լիդերներից մեկը, որը իր մեջ պանունակում է մեծ քանակությամբ կալիում, մագնեզիում և յոդ։
Կալիումի և մագնեզիումի իոնները ապահովում են սրտային համակարգի մկանների սնուցումը, բացառում են նրանց թթվածնային քաղցը
Կարդիոլոգները խորհուրդ են տալիս ուտել արմավ, այն մարդկանց ովքեր ունեն սրտի խնդիրներ
Յոդը նույնպես պատկանում է մարդկանց անհրաժեշտ միներալներին։
Յոդը համարվում է վահանձև գեղձի հիմքը, առանց յոդի բավարար քանակի խաղտվում է նրա աշխատանքը։
Արմավը խորհուրդ չի տրվում շաքարային դիաբետով հիվանդների համար
Մարդկանց համար, ովքեր ունեն ալերգիկ ռեակցիներ, շատ օգտագորխումը կարող է բորոլ խցանումների
loading...