Ամենատարածված գլխացավը հիմնականում առաջանում է  անձրևային, ամպամած, մռայլ եղանակի հետևանքով։ 

 

 

Հաճախակի գլխացավերով տառապող մարդկանց խորհուրդ է տրվում իրենց սննդակարգում ներառել մթերքներ, որոնք մագնեզիում են պարունակում:

 

 

Այս միկրոտարրը պարունակվում է թարմ կանաչու, լոլիկի, հատիկեղենի, ընկուզեղենի և վարսակի մեջ:

 

Այդ մթերքները պարունակում են նաև վիտամին B6, որը մագնեզիումի հետ կարգավորում է վեգետատիվ նյարդային համակարգի աշխատանքը՝ այդպիսով նվազեցնելով եղանակային փոփոխությունների նկատմամբ օրգանիզմի արձագանքը: Գլխացավերի դեպքում արդյունավետ է նաև իմբիրը:

 

 

Անհրաժեշտ է նաև ամեն օր խմել 1,5-2 լ մաքուր ջուր:

loading...