Շատերի հետ է պատահում, որ շատ համեղ ուտեստ պատրաստելու մի փոքր այն աղի է ստացվում։ Պետք է հուսալքվել, որովհետև կան լուծումներ։ Ինչ է հարկավոր անել, երբ ուտեստները աղի են ստացվել
Աղի ստացված մսի դեպքում նորմալ համը կարելի է վերականգնել, եթե ջրին, որում այն եփվում է, հավելենք անալի յուղոտ սոուս:
Դե ինչ հուսով ենք այս խորհուդները կկիրչառեք և դրանք ձեզ դուրս կբերեն ծանր իրավիճակներից։
Կարելի է նաև միսը դնել սառը թթվասերի մեջ, թողնել, որ այն սառի, ապա սեղանին մատուցելուց առաջ տաքացնել:
Եթե շատ աղի է ստացվել բանջարեղենից պատրաստված աղցանը, ապա այն կարելի է պահել տաք ջրի հոսքի տակ կամ ավելացնել անալի բաղադրատարրեր:
Եթե ապուրն է ստացվել շատ աղի, ապա պետք չէ ջուր ավելացնել: Փոխարենն անհրաժեշտ է նրան ավելացնել կտրտած կարտոֆիլ, կաղամբ, բրինձ (կախված բաղադրատոմսից):
Աղի ստացված ձկնային ուտեստի դեպքում անհրաժեշտ է ավելացնել թթվասեր կամ ոչ աղի ալյուրի սոուս: