Բաղադրամասեր

Խմորի համար ՝ 

150 գ ջուր,

30 գ թթխմոր,

300 գ ալյուր,

7 գ աղ,

1 ձու,

50 գ շաքար,

35 գ յուղ,

120 գ կաթ կամ մածուն

 

Պատրաստման եղանակը

Մեկ կիլոգրամ խմոր ստանալու համար ՝ գոլ ջրի մեջ (30——35°) լուծել թթխմորը։ 

Այնուհետև վրան լցնել ալյուրը և թույլ խմոր հունցել, հետո երեսին այյուր ցանել և թթվեցնել 2 - 3 ժամ։ 

Երբ թթխմորի ծավալը 2 - 3 անգամ մեծանա, դրան ավելացնել աղ, ձու, շաքար, 55 գ յուղ կամ կարագ, աթ կամ մածուն և շաղախել սովորական խմոր։ Խմորը դնել թթվելու 1 - 2 ժամ։

loading...