Բաղադրամասեր
Խմորի համար ՝
150 գ ջուր,
30 գ թթխմոր,
300 գ ալյուր,
7 գ աղ,
1 ձու,
50 գ շաքար,
35 գ յուղ,
120 գ կաթ կամ մածուն
Պատրաստման եղանակը
Մեկ կիլոգրամ խմոր ստանալու համար ՝ գոլ ջրի մեջ (30——35°) լուծել թթխմորը։
Այնուհետև վրան լցնել ալյուրը և թույլ խմոր հունցել, հետո երեսին այյուր ցանել և թթվեցնել 2 - 3 ժամ։
Երբ թթխմորի ծավալը 2 - 3 անգամ մեծանա, դրան ավելացնել աղ, ձու, շաքար, 55 գ յուղ կամ կարագ, աթ կամ մածուն և շաղախել սովորական խմոր։ Խմորը դնել թթվելու 1 - 2 ժամ։
loading...