Բաղադրամասեր ՝
300 մլ ջուր
440 գ ալյուր
1 ճ․գ ձեթ
10 գ չոր դրոժներ
1 ճ․գ շաքարավազ
աղ
Միջուկի համար
1 հատ սոխ
500 գ տավարի ֆարշ
սև պղպեղ
աղ
ալյուր
Պատրաստման եղանակը՝
Նախ պատրաստում ենք խմորը, դրա համար մեզ հարկավոր է
խառնել բոլոր բաղադրիչները նախատեսված խմորի համար,
պետք է ստացվի կպչող զանգված,
խառնելու համար կարող եք օգտագործել հարիչ
զանգվածը ստանալուն պես թողնել այն տարրայի մեջ հանգստանալու համար
քանի դեռ խմորը հանգստանում է անցնենք ֆարշի պատրաստմանը
կտրատել սոխը լցնել ձեթով պատված թավայի մեջ և սկսկել տապակել
վրան ավելացնել 500գրամ տավարի միսը,
աղ և սև պղպեղ
ավելացնել մի փոքր ալյուր
տապակել մինչև պատրաստ լինելը
պատրաստի ֆարշի սառեցնել ջրային բաղնիքի վրա
խմորը աչքաչափով բաժանել փոքր կտորների լցոնել մսով և տապակել ձեթով պատված տավայի վրա
Բարի ախորժակ
Մատուցելուց առաջ կարող եք դնել թղթյա անձեռնոցիկի վրա, արպեսզի ձեթը քամվի