Բաղադրամասեր ՝
20 հատ շոկոլադե թխվածքաբլիթներ
50-60 հատ կաթնային թխվածքաբլիթներ
200 մլ կաթ
500 գ նուտելլա
600 մլ սերուցք
50 գ կարագ
4 ճ․գ մեղր
240 գ չոր կաթ
200 մլ կաթ
500 գ մասկարպոնե
100 գ ընկույզ
Պատրաստման եղանակը ՝
Շոկելադային թխվածքաբլիթները թրջել կաթի մեջ 50 մլ կաթի մեջ 20 հատ
Դասավորեն ջեռոցի ամանի մեջ
Թխվածքաբլիթները պատել 150 գ նուտելլայով
երկրորդ շերտը պատել կաթում թաթախած կաթնային թխվածքաբլիթները 150 մլ -ում 50-60 հատ
փոքր տարրայի մեջ մարմանդ կրակի վրա տաքացնել 200 մլ սերուցք
ավելացնել 4 ճ․գ մեղր
50 գ կարագ և լավ խառնել
զանգվածի վրա լցնել 240 գ չոր կաթ և լավ խառնել
մաս մաս ավելացնել 200 մլ կաթ և խառնել, որ գնդիկներ չառաջանան
եփել միջին կրակի վրա, անընդմեջ հարել մինչև պնդանալը
սառեցնել ստացված զանգվածը
սառելուց հետո վրան ավելացնել 125 գ մասկարպոնե և լավ խառնել
ավելացնել 100 գ մանրացված ընկույզներ և նորից խառնել
սառեցնել զանգվածը
առանձին տարրայի մեջ լցնել 200 մլ սերուցք և հարել
ավելացնել 125գ մասկարպոնե և նորից հարել մինչը փափուկ զանգված ստանալը
մաս առ մաս ավելացնել սառած կրեմը և շարունակել դանդաղ խառնել
ստացվախ կրեմը լցնել թխվածքաբլիթների շերտի վրա և հավասարաչափ բաշխել
վրան դասավորեն թխվածքաբլիթների 3րդ շերտը
տարրայի մեջ լցնել 200 մլ սերուցք, վրան ավելացնել 250 գ մասկարպոնե և հարել
վրան լցնել 350 գ նուտելլա և նորից հարել
ստացված զանգվածը լցնել թխվածքաբլիթների շերտի վրա և հավասարաչափ բաշխել
պահել սառնարանում 4 ժամ