Բաղադրամասեր ՝
1 հատ ծաղկակաղամբ
180 գ մսի ֆարշ
1 հատ սոխ
2 ատամ սխտոր
1 հատ ձու
1/2 թ․գ աղ
1/2 թ,գ սև պղպեղ
1/2 թ․գ քաղցր կարմիր պղպեղ
80 մլ տոմատի մածուկ
Սոուսի համար
50 գ կարագ
30 գ ալյուր
200 մլ կաթ
80 գ պանիր չեդեր
20 գ քերած պանիր
Պատրաստման եղանակը՝
Կտրատել ծաղկակաղամբի գլուխը և եփել ջրի մեջ 1 հատ 3 լիտր ջրում
Եփել 2-3 րոպե
Հանել ծաղկակաղամբը և տեղադրել սառը ջրի մեջ և սառեցնել
Տարրայի մեջ լցնել 180 գ տավարի միս
Վրան ավելացնել 2 սխտորի մանրեցված ատամ
Ավելացնել ձու և աղ, սև պղպեղ և քաղցր պղպեղ
Ամենավերջում ավելացնել 80 մլ տոմատի մածուկ
Խառնել ֆարշը մինչև միտարր զանգված ստանալը
Լցնել ֆարշը ծաղկակաղամբի մեջ, փաթաթել փայլաթիթեղի մեջ
Թխել ջեռոցի մեջ 15 րոպե 180 աստիճանում
Թավայի մեջ լցնել 50 գրամ կարագ և հալցեցնել
Ավելացնել ալյուր և լավ խառնել
դանդաղ ավելացնել 200 մլ կաթ
առանձին տարրայի մեջ քերել 110 գ չեդեր պանիր
մի մասը ավելացնել կաթով զանգվածի վրա 80 գրամ և լավ խառնել
հանել կրակի վրայից, շրջել ծաղկակաղամբը և լցնել վրան ստացված սոուսը
պատել 30 գ քերած չեդեր պանրով
15 րոպեով դնել ջեռոց նախապես տաքացված 180 աստիճանում