Ժենգյալով հաց պատրաստելու համար մեծ ջանքեր հարկավոր չեն։ Մեր առաջարկած բաղադրատոմսը ամենհամեղն է ստացում և ամենահեշտն է։ Այսպիսով ՝
Բաղադրամասեր
Թրթնջուկ,
Կանաչ սոխ,
Կանաչ սխտոր,
Համեմ,
Կյըռնանջուկ (գառան ականջ),
Ճռճռուկ,
Եղինջ,
Նանա,
Ծտապաշար,
Սըմսըմոկ,
Տըմտըմոկ
Այս բոլոր բաղադիչներն էլ կրող եք գտնել սուպերմարկետներում կամ համեմունքների և կանաչեղենների խանութներում։
Պատրաստման եղանակը
Այդ բոլորը կտրատում ենք հնարավորինս մանր եւ ավելացնում ձեթ, աղ, կարմիր եւ սեւ բիբար, ծածկել սրբիչով, որ չթառամի:
Պատրաստում ենք սովորական հացի խմոր (ալյուր, ջուր, աղ) եւ թողնում հանգստանալու:
Խմորը բաժանել փոքր գնդիկների, մոտ 5 սմ տրամագծով: 5 րոպե անց բարակ գրտնակել (լավաշի պես):
Կանաչու պատրաստ խառնուրդին ավելացնել աղ, պղպեղ, ձեթ (մեկ հացի համար առնվազն երկու ճաշի գթալ), խառնել և տեղադրել բարակ շերտով խմորի վրա այնպես, որ բոլոր ծայրերից 1 / 1.5 սմ-ը բաց մնա:
Ծայրերն իրար միացնել ժենգյալով հացի մեջտեղի մասում, ամրացնել: Ձեռքի ափով արդեն փակած խմորին զգույշ թակելով, լայնությամբ և երկարությամբ մեծացնել և դնել արդեն միջին կրակով տաքացած սաջի (կլոր կամ քառակուսի երկաթ է) կամ երկաթե վառարանի վրա:
Թխել մոտ 15 րոպե: Ժենգյալով հացն իրար վրա դարսել կարելի է միայն հովանալուց հետո: