Բաղադրամասեր ՝
2 հատ բանան
1 հատ ձու
80 մլ ձեթ
100 գ շաքարավազ
60 մլ կաթ
1թ․գ վանիլ
185 գ ալյուր
1 թ․գ փխրեցուցիչ
1/2 թ․գ սոդա
1/4 թ․գ աղ
50 գ շոկոլադ
15 գ կարագ

Պատրաստման եղնակը՝
2 հատ բանանը դնել ջեռացի թավայի մեջ
դնել ջեռոցում 15 րոպե 150 աստիճանում
սառեցնել բանանները և մաքրել կեղևը
մանրացնել բանանը հարիչի օգնությամբ
ավելացնել 1 հատ ձու և 80 մլ ձեթ
100 գ շաքարավազ և 60 մլ կաթ
ավելացնել վանիլ և լավ խառնել մինչև միտարր զանգվածը
ավելացնել 185գ ալյուր և 1 թ․գ փխրեցուցիչ
խառնել մինչև միտարր զանգվածը ստանալը
ավելացնել շոկոլադե փաթիլներ և գդալով խառնել
լցնել կեքսի համար ֆորմաների մեջ
դնել ջեռոցում 18-20 րոպե 180 աստիճանում
մանրացնել շոկոլադը և վրան ավելացնել 120 մլ սերուցք,
թողնել 1 րոպե և խառնել մինչև շոկոլադը ամբողջովին լուծվի
շոկոլադը ներարկել կեքսերի մեջ

loading...