Բաղադրամասեր

300 գ տավարի մսին ՝ 

100 գ գառան միս,

100 գրամ խոզի յուղոտ միս,

խաղողի տերևներ,

30 գ բրինձ,

50 գ գլուխ սոխ,

աղը, պղպեղը և կանաչեղենը՝ ըստ ճաշակի

 

Պատրաստման եղանակը

Խճողակի համար աղալ մսերն ու սոխը։ Հետո ավելացնել բրինձն ու համեմել աղով, պղպեղով; Նաև ավելացնելլ կանաչին։

խաղողի թարմ տերևները 2 - 3 րոպե դնել եռման ջրի մեջ (եռացնել չի կարելի, որպեսզի չեփվեն), որից հետո պոչերը կտրել: Վերցնել խաղողի 1 —2 տերև մեջը դնել մսից պատրաստած խճողակը և ծրարաձև փաթաթել:

Դնել կրկին ՝ մի փոքր ջուր ավելացնելով։ Եթե միսը յուղոտ չի, կարող եք մի փոքր կարագ լցնել վրան։

loading...