Բաղադրամասեր
300 գ տավարի մսին ՝
100 գ գառան միս,
100 գրամ խոզի յուղոտ միս,
խաղողի տերևներ,
30 գ բրինձ,
50 գ գլուխ սոխ,
աղը, պղպեղը և կանաչեղենը՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
Խճողակի համար աղալ մսերն ու սոխը։ Հետո ավելացնել բրինձն ու համեմել աղով, պղպեղով; Նաև ավելացնելլ կանաչին։
խաղողի թարմ տերևները 2 - 3 րոպե դնել եռման ջրի մեջ (եռացնել չի կարելի, որպեսզի չեփվեն), որից հետո պոչերը կտրել: Վերցնել խաղողի 1 —2 տերև մեջը դնել մսից պատրաստած խճողակը և ծրարաձև փաթաթել:
Դնել կրկին ՝ մի փոքր ջուր ավելացնելով։ Եթե միսը յուղոտ չի, կարող եք մի փոքր կարագ լցնել վրան։
loading...