Բաղադրամասեր

Ջուր - 0,5 լ,

Շաքարավազ - 1 ճ/գ,

Արևածաղկի ձեթ - 2 ճ/գ,

Խմորիչ - 50 գ,

Աղ - 1 թ/գ,

Ալյուր - 6-7 բաժակ

 

 

Պատրաստման եղանակը

Թթխմորը պատրաստելու համար հարկավոր է ՝ խմորիչի վրա լցնել100 մլ ջուր և խառնել: 

Թողեք մնա 15-20 րոպե: Լցրեք թթխմորը մեծ ամանի մեջ, ավելացրեք արևածաղկի ձեթը, շաքարավազը, աղը, ալյուրը և մնացած ջուրը և լավ խառնեք: 

 

Այնուհետև լցրեք այն բուսական յուղով պատված կաթսայի մեջ և ծածկեք կափարիչով: 

Թողեք այդպես 20 րոպե, ապա դրեք սառնարանը 1 ժամով: 

Հանեք սառնարանից, խմորը լցրեք ձևամանի մեջ և հացի ձև տվեք: 

Եփեք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում մոտ մեկ ժամ: 

loading...