Այս հրաշք միրգը, որի անունը ֆեյխոա է ոնի բազմաթիվ օգտակար հատկություններ։
Ֆեյխոայի պտուղը պարունակում է ոչ մեծ քանակությամբ ամինաթթուներ` ասպարագին, ալանին, գլյուտամին, արգինին և վահանագեղձում արտադրվող հորմոնների գոյացման համար անհրաժեշտ տիրոզին։
Ֆեյխոան ունի հանգստացնող հատկություն, դրական է ազդում սրտի աշխատանքի վրա, իջեցնում է ճնշումը, լավացնում թոքերի աշխատանքը, ազատում է սթրեսից, հանգստացնում է գլխացավը։
Ֆեյխոայի մեջ գտնվող յոդի միացությունները հեշտությամբ են յուրացվում մարդու օրգանիզմի կողմից։ Յոդի օրական չափաբաժինը (150 մգ) բավարարելու համար բավական է ուտել օրը 150 գրամ պտուղ` այն բաժանելով 3 հավասար մասի։
Գիտական և ժողովրդական բժշկության մեջ ֆեյխոան կիրառում են հիպոտիրեոզի դեպքում։
Իսկ ամենակարևոր հատկությունը յան է, որ ֆեյխոաի կլեպը և միջուկը ունեն հակաքաղցկեղային հատկություններ։
Ֆեյխոայի պարբերաբար օգտագործումը նվազեցնում է քաղցկեղի բջիջների աճի ռիսկը` դրանով իսկ պաշտպանելով մարմինը քաղցկեղի տարբեր ձևերից:
Իսկ քաղցկեղվ հիվանդները ՝ ամեն օր ֆեյխոա ուտելով, կնպաստեն հաջող բուժմանը։ Այն ապացուցված է, որ սպասնում է քաղցկեղածին բջիջները։ Կարող եք հաճախ ֆեյխոայի կլեպով թեյ խմել։