Բաղադրամասեր

1 կգ կաղամբին ՝ 

2 հատ միջին չափի կարտոֆիլ,

6 ճաշի գդալ մանի,

2 հատ մեծ սոխ,

աղ՝ ըստ ճաշակի,

արևածաղկի ձեթ, իսկ եթե ուզում եք ամբողջովին դիետտիկ ստացվի օգտագործեք եգիպտացորենի կամ ձիթապտղի ձեթ տապակելու համար

 

 

Պատրաստման եղանակը

Կարտոֆիլը անցկացրեքլ քերիչով։ Կաղամբը մանր կտրում ենք և գցում ջրի մեջ, որը արդեն եռում է։ Եփում ենք այնտեղ մոտ 10 րոպե։

Մաքրում ենք սոխը և կտրում։ Տապակում ենք թավայի մեջ։ Խառնում ենք բոլոր բաղադրիչները։

Հանգիստ ենք թողնում ֆարշը 20 րոպե, որպեսզի շիլան հասունանա։  Ձևավորում ենք կոտլետները, պատում ենք ալյուրով բոլոր կողմերից և տապակում թավայի մեջ։

loading...