Տխեմալին վրացական խոհանոցի անբաժանելի մասն է։

 

 

Առանց տխեմալիի անհնար է պատկերացնել վրացակն ուտեստների մեծ մասը։ Այսօր կներակայցնենք, թե ինչպես պատրաստել այս հրաշալի սոուսը։

Բաղադրամասեր

1 կգ սալորին ՝ 

1 գլուխ սխտոր,

մի քանի հյուղ համեմ,

մի քանի ճյուղ սամիթ,

 

1,5 թեյի գդալ քաղցր պղպեղ (եթե կծվի սիրահար եք կարող եք 0,5 թեյի գդալը կծու պղպեղ ավելացնել),

մի պտղունց շաքարավազ,

աղը՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

Սալորները լավ լվանալ և մաքրել։

Այն հարկավոր է լցնել էմալապատ թասի մեջ, ավելացնել ջուր այնքան, որ այն փակի սալորները ամբողջությամբ։ 

Եփել կրակի վրա այնքան մինչև կեղևները և կորիզները առանձնան։

 

 

Այնուհետև սալորները պետք քամել, մզել այնպես, որ ստացվի պինդ լուծույթ։

Հոտո վրան ավելացնել համեմ և սամիթ, աղ, շաքարավազ։ 

Հասցնել եռման և թողնել որ սառչի։

Ինչպես տեսնում եք այդքան էլ դժվար չէ այս հիանալի սուսը պատրաստելը։

loading...