Բաղադրամասեր ՝
500 մլ կաթ
320 գ ալյուր
280 գ շաքարավազ
6 ճ․գ կակաո
4 թ․գ փխրեցուցիչ
Կրեմի համար
500 մլ կաթ
200 գ շաքարավազ
3 ճ․գ ալյուր
1 հատ ձու
Պատրաստման եղանակը՝
Շերտերի պատրաստման համար
Խորը տարրայի մեջ լցնել 320 գ շաքարավազ և 280 գ շաքարավազ
Ավելացնել 6 ճ․գ կակաո և 4 թ․գ փխրեցուցիչ
Լավ խառնել
Ավելացնել 500 մլ տաք կաթ և խառնել մինչև միտարր զանգվածը
Լցնել ջեռոցի ֆորմայի մեջ
Դնել նախապես տաքացրած ջեռոցի մեջ 40 րոպե 180 աստիճան
Բաժանել 3 կորժի ստացված խմորը
Կրեմի պատրաստման համար
Տարրայի մեջ լցնել 200 գ շաքարավազ և 3 ճ․գ ալյուր
Ավելացնել 1 հատ ձու և լավ խառնել
Ավելացնել 500 մլ կաթ և լավ խառնել
Լցնել տարրայի մեջ և դնել մարնանդ կրակի վրա
Անընդմեջ խառնել, քանի դեռ կրեմը չի պնդացել
Սառեցնել կրեմը
Լցնել առաջին կորժի վրա
Վրան դնել երկրորդ կորժը և նորից լցնել վրան կրեմ
Դնել վերջին կորժը և տեղադրել սառնարանի մեջ 2 ժամով
Պատել 150 գ շոկոլադ