Մինչ բաղադրատոմսին անդրադառնալը մի քանի գաղտնիքներ կա, որոնց կիրառման դեպքում լահմաջոն կստացվի փափուկ, նուրբ և շատ համեղ։

 

 

Պետք է ընտրեք ամենորակյալ բաղադրիչները և ամենայն մանրամասնությամբ հետևեք չափաբաժիններին։ Ներկայացնեմ բաղադրատոմսը ՝ 

 

Բաղադրամասեր

Խմորի համար `

1 բաժակ մածուն,

 

1 թ/գ սոդա,

մի պտղունց աղ

ալյուր (ալյուրը պետք է այնքան լինի, որ ձեռքերին չկպչող խմոր ստացվի)

Միջուկի համար `

400 գ տավարի ոչ յուղոտ փափկամիս (կարող եք նաև գառի միս ընտրել, սակայն ես նախընտրում եմ տավարի միսը),

100 գ խոզի յուղով միս,

2 հատ մեծ լոլիկ,

1 հատ կծու կարմիր պղպեղ,

5 պճեղ սխտոր,

2 հատ գլուխ սոխ,

թարմ դաղձ,

0.5 կապ մաղադանոս,

աղ, սև և կարմիր պղպեղ

 

 

Պատրաստման եղանակը

 

 

Մածունը խառնել սոդայի հետ, ավելացնել աղը: Ալյուրը ավելացնել այնքան, որ ստացվի ոչ շատ պինդ, ձեռքերին չկպնող խմոր: Խմորը 30 րոպե թողնել հանգստանալու:

Մինչ խմորը հանգստանա, պետք է նախ և առաջ լոլիկի կեղևը մաքրենք, իսկ կծու պղպեղը կիսենք և հեռացնեն սերմերը, որը շատ ուժեղ կծվությունը կհանգստացնի։ 

 

Այնուհետև աղալ տավարի և խոզի միս, ինչպես նաև աղալ կամ ավելի ճիշտ կլինի եթե բլենդեռր մեջ մեջ լցնեք մնացած բաղադրիչները և հարեք։ Կստացվի պյուրեանման զանգված, որը պետք է լավ խառնեք արդեն աղացած մսի հետ։

Խմորից պատրաստել ընկույզից մի փոքր մեծ գնդիկներ, բացել ափսեի չափով: Բացած խմորը տեղափոխել նախօրոք տաքացրած ձիթապատված տապակի մեջ, վրան քսել 1ճ/գ գդալ միջուկից, եփել ջեռոցում 10 րոպե:

 

 

Հետևեք այս բաղադրատոմսին և պատրաստեք ձեր իսկ ցանկացած լահմաջոն։

loading...