Բաղադրամասեր ՝
30 գ կակաո
150 գ շաքարավազ
180 գ ալյուր
240 մլ տաք ջուր
1 թ․գ փխրեցուցիչ
1 պտղունց աղ
1 թ․գ վանիլ
60 մլ ձեթ

Սպիտակ խմորի համար
200 գ ալյուր
22 մլ տաք ջուր
150 գ շաքարավազ
1 թ․գ փխրեցուցիչ
1 պտղունց աղ
1 թ․գ վանիլ
60 մլ ձեթ
1 թ․գ թ․գ ֆորմայի համար
70 գ սև շոկոլադ

Պատրաստման եղանակը՝
Նախ պատրաստում ենք սպիտակ խմորը
Խորը տարրայի մեջ լցնել 220 մլ ջուր,
ավելացնել 60 մլ ձեթ, 1 թ․գ վանիլ
Լավ խառնել
Առանձին տարրայի մեջ լցնել ալյուր,
150 գ շաքարավազ և 1 թ․գ փխրեցուցիչ
Ավելացնել աղ և լավ խառնել
Միցնել 2 խառնուրդները և լավ խառնել
Լցնել ջեռոցի ֆորմայի մեջ, որը նախապես պետք է պատել ձեթով
Այժմ պատևաստում ենք կակաոյով խմորը
240 մլ տաք ջրի վրա ավելացնել 60 մլ ձեթ,
1 թ․գ վանիլ լավ խառնել
Առանձին տարրայի մեջ լցնել 180 գ ալյուր,
ավելացնել 150 գ շաքարավազ, 30 գ կակաո,
1 թ․գ փխրեցուցիչ և 1 պտղունց աղ
լավ խառնել
միացնել զանգվածները և խառնել մինչև միտարր զանգված ստանալը
ավելացնել սպիտակ խմորի վրա
թխել 40 րոպե 180 աստիճանում
սառեցնել խմորը և վրան ավելացնել հալած սև շոկոլադ

 

loading...