Բաղադրամասեր ՝
100 գ ալյուր
100 մլ կաթ
1 թ․գ մեղր
7 գ չոր դրոժներ

Խմորի համար
օպարա
400 գ ալյուր
2 հատ ձու
100 մլ կաթ
60 գ շաքարավազ
60 գ կարագ
1 թ․գ վանիլ
կիտրոնի կեղև
1/2 թ․գ աղ

Միջուկի համար
200 գ շոկոլադե կրոմ նուտելլա
200 գ ծիրանի ջեմ
2 ճ․գ շաքարավազի փոշի
1 հատ հարած ձու + 2 ճ․գ կաթ

Պատրաստման եղանակը
Տարրայի մեջ լցնել 100 մլ կաթ
Ավելացնել չոև դրոժներ 7 գ և խառնել
Ավելացնել 1 թ․գ մեղր
Խառնել բաղադրամասերը
Ավելացնել 100 գ ալյուր և նորից խառնել
Փակել խմորը սրբիչով և թողնել 10 րոպե
Առանձին տարրայի մեջ ավելացնել 400 ալյուր, վրան ավելացնել օպարան
Ավելացնել 60 գ շաքարավազ և 2 հատ ձու
Ավելացնել 1 թ․գ վանիլ և 1 հատ կիտրոնի կեղև
Ավելացնել 100 մլ կաթ, ավելացնել հալած կարագ և 1/2 թ․գ աղ
Խառնել բոլոր բաղադրամասերը
Հունցել խմորը 10 րոպե
Փակել խմորը սրբիչով և թողնել 1 ժամ
Խմորը լցնել սեղանի վրա և հունցել
Գրտնակել 1 սմ հաստությամբ
Բաժանել 8սմ կտորների
Խմորի մեջ լցնել ջեմ, քսել ձու, փակել մեկ այլ խմորի կտորով
Թողնել 20 րոպե
Թխելուց առաջ վրան քսել ձվի և կաթի խառնուրդ
Թխել 15 րոպե 180 աստիճանում

loading...