Սպանախը պարունակում է շաքար, բջջանք, սպիտակուցներ, ածխաջրեր, բետա կարոտին և В, РР, А, Н, С, Е խմբի վիտամիններ, ինչպես նաև բազում հանքանյութեր, որոնցից են մագնեզիումը, պղինձը, ցինկը, կալիումը, ֆոսֆորը:
Սպանախը ցածրկալորիական բանջարեղեն է, դրա համար է, որ առաջարկվում է քաշ գցել ցանկացողներին: Սպիտակուցների պարունակությամբ նույնիսկ առաջ է անցնում հատիկավորներից (կանաչ ոլոռ, լոբի):
Օգտակար հատկանիշները `
Բուժում և կանխարգելում է անեմիան,
Լավացնում է տեսողությունը և ուղեղի գործառույթը,
Բուժում է ասթման,
Օգտակար է օսթեոպորոզի դեպքում,
Բուժում է կոկորդի ցավը և կոկորդի վարակները,
Բարձրացնում է կալցիումի մակարդակն օրգանիզմում։
Ում է հակացուցված սպանախը։ Սպանախի վնասակար ազդեցությունը։
Սպանախը թրթնջակաթթու է պարունակում, որի չափից շատ օգտագործումը կարող է հանգեցնել երիկամների, լյարդի և լեղապարկի հիվանդությունների առաջացման։ Խորհուրդ չի տրվում օգտագործել միզաքարային հիվանդության, երիկամային քարերի և խոցային հիվանդության, ինչպես նաև օրգանիզմում աղափոխանակության խանգարումների դեպքում։